Kremalı Şehriye Çorbası, genellikle şehriye çorbası herkes için çarçabuk hazırlanması ile kurtarıcı bir çorbadır. Soğuk kış günlerinde mis gibi buram buram kokusu ve yiyenlerin içini ısıtan şahane lezzeti ile sizde sevdikleriniz için sıcacık bir çorba ziyafeti hazırlayabilirsiniz.
Kremalı Şehriye Çorbası İçin Ge
rekli Malzemeleri
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet köz kırmızı biber
- 1-2 adet sivri biber
- Yarım su bardağı arpa şehriye
- 1 küçük kutu krema
- 4 su bardağı tavuk suyu
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 adet limon suyu
- Yeteri kadar tuz
Kremalı Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır?
Kremalı şehriye çorbası hazırlığımıza öncelikle 1 adet tavuk göğsünü tüm olarak uygun bir tencereye alıp üzerini 2 parmak aşacak kadar su ve yeteri kadar tuz ilave ederek tencereyi ocağa koyarak haşlamaya bırakalım. Ardından haşlanarak yumuşayan tavuk etini ocaktan alarak haşlama suyunun içinden çıkartarak soğumaya bırakalım ve tavuk eti soğuduktan sonra küçük küpler şeklinde doğrayarak bir kenarda bekletelim.
Daha sonra çorba tenceremizi ocağa koyarak içine 2 çorba tereyağı ilave ederek yağın erimesini sağlayalım. Eriyen yağın üzerine kuru soğanı incecik doğradıktan sonra ekleyelim ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım. Kavrulmakta olan soğanların üzerine önceden küçük küpler şeklinde doğradığımız tavuk etlerini ilave ederek bir iki kez çevirip kavurduktan sonra tavuk etlerinin üzerine minik minik doğranmış kırmızı köz biberleri ve sivri biberleri ilave ederek kavurmaya devam edelim.
Kırmızı ve yeşilbiberler kavrularak diriliklerini kaybettikten sonra üzerine birer çorba kaşığı domates salçası ve biber salçası ekleyerek, ezerek kavuralım ve kavrulan salçaların üzerine yarım su bardağı arpa şehriyemizi ilave ederek birkaç dakika kadar karıştırarak kavuralım. Kavrulmakta olan şehriyelerin üzerine 4 su bardağı sıcak tavuk suyu ve bir paket krema ilave ederek çorbamızı kaynayıncaya kadar sürekli karıştıralım. (Aksi halde krema kesilir) Kremalı şehriye çorbamızı şehriyeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirdikten sonra tencereyi ocaktan alarak çorba kaselerine alalım ve üzerine limon suyu karabiber serpiştirerek sıcak olarak servis yapalım.
Afiyet olsun.