{ "title": "Havuçlu Şehriye Çorbası", "image": "https://www.sehriyecorbasi.gen.tr/images/havuclu-sehriye-corbasi.gif", "date": "21.01.2024 10:05:53", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Havuçlu Şehriye Çorbası, hazırlaması son derece kolay vitamin ve mineral bakımından son derece zengin ve çok lezzetli bir çorba çeşididir. Bugüne kadar görmüş olduğunuz şehriye çorbalarından biraz farklı ama besin değeri ve damak zevkiniz açısından diğerlerine göre çok daha faydalı ve lezzetlidir. Soğuk kış aylarında, hastalarınıza böylesine vitamin deposu bir çorba hazırlamak sevdiklerinizin daha çabuk iyileşmelerine yardımcı olacaktır. Kolay gelsin.

Havuçlu Şehriye Çorbası Malzemeleri
Havuçlu Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır?

İlk olarak patatesleri ve havuçları ayrı ayrı kaplara rendeliyoruz. Orta büyüklükte bir tencereyi ocağa aldıktan sonra, Tereyağını ve sıvı yağı eritiyoruz. Rendelemiş olduğumuz havuçları, yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kavuruyoruz. Ardından unumuzu ve patatesleri de ekleyerek bir süre bu şekilde kavurmaya devam ediyoruz. Üzerine yaklaşık 5 su bardağı kadar su ilave edip, tavuk bulyonu veya tavuk suyunu ekliyoruz. Havuçlar piştikten sonra, şehriyeleri tencereye atıyoruz. Tuzunu ve dilediğiniz kadar pul biberi ekledikten sonra şehriyeler yeterli yumuşaklığa ulaştığı zaman ocağın altını kapatıyoruz. Şehriyeler çok çabuk piştiğinden çok fazla kaynatmaya gerek yoktur. Çorba 10 dakika kadar bekledikten sonra, koyulaşacaktır. Eğer suyunun yetersiz olduğunu düşünürseniz biraz daha su ekleyebilirsiniz. Çorbamızı, üzerine ince ince doğranmış maydanoz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }