{ "title": "Oktay Usta Tel Şehriye Çorbası", "image": "https://www.sehriyecorbasi.gen.tr/images/oktay-usta-tel-sehriye-corbasi.gif", "date": "20.01.2024 01:23:27", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Oktay usta tel şehriye çorbası, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak çok faydalı ve çok lezzetli, sıcacık bir çorba tarifidir. Sabah kahvaltısı da dahil günün her öğününde iştahla tüketeceğiniz, çok faydalı bir çorba çeşididir. Sevdiklerinize ve çocuklarınıza gönül rahatlığıyla hazırlayabilirsiniz. Kolay gelsin.

Oktay Usta Tel Şehriye Çorbası Malzemeleri
Oktay Usta Tel Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır?

Çorbayı pişireceğimiz tencereyi ocağa alarak tereyağını eritiyoruz. Tere yağı bir miktar kızarınca rendelenmiş veya rondodan geçirilmiş olan domatesleri tencereye atıyoruz. Domatesleri yaklaşık 5 dakika orta ateşte rengi dönünceye kadar, karıştırmak sureti ile kavuruyoruz. Ardından biber salçasını ilave edip bir iki karıştırıyoruz. Daha sonra tel şehriyeleri kaynamakta olan suya yavaş bir şekilde ekliyoruz. Biraz karıştırdıktan sonra tuzunu ve kırmızı pul biberi ekleyip, pişmeye bırakıyoruz. Yaklaşık olarak 10 dakika sonra ocaktan alıyoruz. Biraz zaman geçtikten sonra şehriyeler şişerek suyunu çekecektir. Size verdiğimiz tarifin ölçülerin dışına çıkmazsanız, çorbanızın kıvamı yerinde olur. Eğer ki, siz suyunun az olduğunu düşünürseniz bir miktar su ilave ederek, kıvamını ayarlayabilirsiniz. Çorbanızı ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine maydanoz ile süsleyerek ve limon dilimleri eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Not: Dilerseniz çorbanızı yağını azaltarak, et suyu veya tavuk ile hazırlayabilirsiniz.
" } ] }