{ "title": "Salçalı Şehriye Çorbası", "image": "https://www.sehriyecorbasi.gen.tr/images/salcali-sehriye-corbasi.gif", "date": "22.01.2024 00:38:17", "author": "Derya Erdoğan", "article": [ { "article": "Salçalı şehriye çorbası, her yörede bilinen ve yapılan bir çorbadır. Ana malzeme şehriyedir ve değişik yapılış şekilleri mevcuttur. Tavuklu, etli, soğanlı, naneli gibi değişik malzemelerin eklenmesi ile şekillendirilebilir. Bu çorbanın da kökü Orta Asya'ya uzanır. Zamanla domatesin ve salçanın mutfaklarımıza girmesiyle salça veya domates kullanılarak da yapılagelmiş ve salçalı şehriye çorbası olarak Türk Mutfağında yerini almıştır. Lezzeti oldukça güzel olan bu çorbada; sodyum, potasyum, A vitamini, C vitamini, protein, karbonhidrat, yağ ve demir gibi önemli besin maddeleri bulunmaktadır.