{ "title": "Sebzeli Şehriye Çorbası", "image": "https://www.sehriyecorbasi.gen.tr/images/sebzeli-sehriye-corbasi.gif", "date": "19.01.2024 08:27:15", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "
Sebzeli şehriye çorbası, günün her öğününde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, oldukça besleyici bir çorba çeşididir. Özellikle iç Anadolu bölgesinde mevsiminde toplanan mis gibi sebzelerle hazırlanır. Tam bir vitamin deposudur. Bütün annelere gelişme çağımdaki çocuklarına, sağlıklı gelişimleri ve hastalıklara karşı dirençlerini artırmak için haftada en az bir kere hazırlamalarını tavsiye ederiz. Kolay gelsin.

Sebzeli Şehriye Çorbası Malzemeler: (8 kişiliktir)
Sebzeli Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır?

İlk olarak orta büyüklükte olan bir tencereyi ocağın üzerine alıyoruz. Sıvı yağı tencereye atıyoruz. Yağ biraz ısınmaya başlayınca, küp-küp doğradığımız biberleri ekliyoruz. Ardından rendelenmiş havucu ilave ederek havuçlar yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz. Daha sonra, rendelenmiş domatesi ekleyip, domates rengini değiştirinceye kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Salçayı ilave edip bir iki çevirdikten sonra kaynar suyu üzerine döküyoruz. Kaynayan suyun içine önce ayıklayıp yıkadığımız mercimekleri, 2 dakika sonrasında ise tel şehriyeyi katıyoruz. Nane ve yeteri kadar tuz ilave ederek, şehriyeler pişinceye kadar orta ateşte yaklaşık 8.10 dakika kaynatıyoruz. Tencerenin altını kapattıktan sonra kapağı açık vaziyette bir miktar çorbanın kendisini çekmesini bekliyoruz. Şehriyeler şişerek suyunu çekeceğinden eğer çorbanın suyu azalmış ise bir miktar kaynar su ilave edebilirsiniz. Servis kasesine aldığınız çorbanızın üzerine karabiber serperek, dereotu ve maydanoz ile süsleyerek, limon ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }