{ "title": "Şehriyeli Tavuk Çorbası", "image": "https://www.sehriyecorbasi.gen.tr/images/sehriyeli-tavuk-corbasi(1).jpg", "date": "21.01.2024 02:52:38", "author": "Subahi", "article": [ { "article": "
Şehriyeli tavuk çorbası yaz kış demeden zevkle içebileceğiniz bir çorba çeşididir. Özellikle kış aylarında grip, nezle gibi olan kişilere faydalı olacaktır. Evlerin vazgeçilmez bu çorba tarifini hep birlikte yapmaya başlayayım.

Şehriyeli tavuk çorbası için gerekli olan malzemeler
Şehriyeli tavuk çorbası nasıl yapılır?

Tavuk göğsünü veya tavuk butlarını suyun içerisine koyarak, iyice pişmesini sağlayınız. Tavukları pişirirken içerisine tuz atarsanız, daha lezzetli bir et elde edersiniz. Pişen tavuk etlerini başka bir kabın içerisine alarak biraz soğumasını bekleyiniz. Soğuyan tavuk etlerini küçük parçalar halinde ufalayınız. Başka bir tencereye tereyağını koyarak, 1 kaşık unu rengi kahverengine dönmeden kavurunuz. Ardından süzmüş olduğunuz tavuk suyunu tencereye ilave ederek karıştırınız. Ocağın üzerindeki tavuk suyu kaynayınca tavuk etlerini ve şehriyenizi ilave ediniz. Çorbanız şehriyeleriniz piştiğinde hazır olacaktır. Bir cam kâsede yarım limon suyu ve yumurta sarısını iyice karıştırınız. Kaynayan çorbanın suyundan bir miktar ilave ederek, karışımı çırpınız. Bu şekilde yaparsanız, çorbanın içerisine terbiyenizi katarken kesilmez. Terbiye ilave edildikten sonra, artık şehriyeli tavuk çorbası pişmiş demektir. Tuzu da yeterliyse ocağı kapatarak, yanında limon suyu ile konuklarınıza gönül rahatlığıyla ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }