{ "title": "Tavuk Sulu Şehriye Çorbası", "image": "https://www.sehriyecorbasi.gen.tr/images/tavuk-sulu-sehriye-corbasi.gif", "date": "19.01.2024 08:35:51", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Tavuk sulu şehriye çorbası, bu çorbanın en büyük özelliği tavuk suyuyla hazırlanmasıdır. Tavuğun mükemmel lezzetini kattığı suyuyla, mükemmel bir çorba pişirilebilir. Özellikle kış aylarındaki üst solunum yolu hastalıklarında tavsiye edilen bu çorbayı ailenize pişirmelisiniz. Vücudun kendini toparlamasını sağlayan şifasıyla, damak tadınıza hitap eden lezzetiyle bu çorbadan vazgeçemezsiniz. Üstelik hazırlanmasının da oldukça pratik olduğunu söyleyebiliriz. Dilerseniz tavuk sulu şehriye çorbasını hep birlikte hazırlamaya başlayalım.

Tavuk sulu şehriye çorbası için gerekli malzemeler
Tavuk sulu şehriye çorbası nasıl yapılır?

Çorbanın yapımına öncelikle tavuk butlarını haşlamakla başlayın. Arzu ederseniz tavukların derilerini çıkarın. Biz tarifimizde bu şekilde yapıyoruz. Bu sayede çorbanız daha hafif ve lezzetli olur. Uygun boydaki bir tencerenin içine beş su bardağı suyu koyun. İçine tavuk butları ilave edin. Bunun içine bir miktar tuz ilave ederseniz tavuk eti daha lezzetli olur. Bu şekilde tavuk etleri yumuşayıncaya kadar orta ateşte haşlayın. Haşlanırken üzerinde toplanan köpükleri almayı unutmayın. Tavuk butları yeterince haşlanınca, delikli bir kevgirle bir tabağın içine çıkarın. Burada tavukların ılınması gerekir. Ardından tavuk butlarının etlerini ayırarak, küçük parçalara bölün.

Bu arada çorbayı pişireceğiniz tencerenin içine zeytinyağını koyun. Buna kullanacağınız hazır domates rendesini ya da olgun domatesleri rendeleyerek ilave edin. Bunu zeytinyağında birkaç dakika kadar kavurun. İçine küçük parçalara ayırdığınız tavuk etlerini ilave edin. Bu arada tavuk butlarını haşladığınız suyu süzün. Bu şekilde içinde kalmış olabilecek kemik parçalarını ayırmış olursunuz. Bunu çorba tenceresindeki malzemenin içine dökün. Tenceredeki malzeme kaynadıktan sonra, içine tel şehriyeleri atın. Orta ateşte çorbanızın tel şehriyeleri pişinceye kadar kaynatın. Ardından maydanozları ince kıyarak içine ilave edin. En son çorbanın tuzunu ve karabiberini atın. Tavuk sulu şehriye çorbasını çorba kaselerine aldığınızda yanında bir dilim limon bulundurmayı ihmal etmeyin. Sevdiklerinize ikram edeceğiniz çorbanız mutlaka sıcak olmalıdır.

Afiyet olsun.
" } ] }