{ "title": "Tavuklu Tel Şehriye Çorbası", "image": "https://www.sehriyecorbasi.gen.tr/images/tavuklu-tel-sehriye-corbasi.gif", "date": "20.01.2024 10:22:43", "author": "murtaza bulduklu", "article": [ { "article": "
Tavuklu tel şehriye çorbası, bazı kişiler kıvamı sever bazıları ise natürel sever. Bu yüzden çorbanın kıvamını ayarlamak size kalmıştır. Kıvamlı olmasını istiyorsanız un katmanız gerekiyor. Natürel bir tavuklu şehriye çorbası içmek istiyorsanız hiç un katmayın. Şayet ortası olsun derseniz az miktarda un katmalısınız. Un miktarı ne kadar artarsa kıvamı o denli artmaktadır. Şimdi tavuklu tel şehriye çorbası hakkında bilgi verdikten sonra malzemeleri listeleyip yapılışına geçelim.

Tavuklu Tel Şehriye Çorbasının Malzemeleri
Tavuklu Tel Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır?

Tavuk etini bir tencereye koyarak üzerini örtecek kadar su ve bir çay kaşığı tuz ilave edin ve tencerenin kapağını kapatın. Yüksek ateşte tenceredeki su kaynadıktan sonra altını kısın ve düşük ateşte 25 dakika beklesin. Haşlanan etleri tencereden çıkartılarak elle küçük parçalara ayırınız ve haşlama suyunu çorba için kullanmak üzere bir kaba koyun.

Tencere içerisine üç yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve zeytinyağı ısındıktan sonra bir yemek kaşığı un ilave ederek düşük ısıda un kokusu çıkana kadar kavurun. Un hazır hale geldikten sonra iki yemek kaşığı tel şehriye ilave ederek şehriyeleri hafif pembeleşene kadar kavurun. Tavuklu şehriye çorbası için tavuk haşlaması yaptığınız su altı bardak gelirse sadece onu ilave edin, altı bardak gelmezse üzerini altı bardağa tamamlayana kadar su ilave edin ve ocağın ateşini yükseltin. Tencerenin suyu kaynamaya başladıktan sonra tavuk parçalarını, tuz ve karabiber ilave edin. Ocağın altını kısın ve tencerenin kapağını kaldırarak 5 dakika süre ile kaynatın. Beş dakika sonra 1 yemek kaşığı maydanoz kurusu ilave edin ve ocağın altını söndürün. Tavuklu tel şehriye çorbanız servis edilmeye hazırdır. Servis esnasında limon sıkılırsa tadı daha hoş olmaktadır.

Afiyet olsun.
" } ] }