Yıldız Şehriye Çorbası, özellikle yıldız şeklide olan şehriyelerden dolayı çocukların oldukça ilgisini çeken ve iştahlarını kabartan yıldız şehriye çorbasının üzerine bol limon suyu ile soğuk kış aylarının sağlıklı ve besleyici olmasının yanı sıra hem içiniz hem de kendiniz ve sevdikleriniz için kuracağınız sofralar ısınacak. Bu oldukça lezzetli harika çorba tarifini sizlerde kolaylıkla hazırlayarak sevdiklerinize harika bir çorba ziyafeti sunabilirsiniz.
Yıldız Şehriye Çorbası İçin Gerekli Malzemeleri
1 su bardağı kadar yıldız şehriye
2-3 çorba kaşığı kıyma
1 adet olgun domates
1-2 adet sivri biber
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı kadar et suyu
4-5 su bardağı kadar normal su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 adet limon suyu
Yeteri kadar tuz
Yıldız Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır?
Yıldız şehriye çorbamızı pişirmeye öncelikle çorba tenceremizi ocağa koyarak başlayalım. Tencereye 2 çorba kaşığı tereyağı ilave ettikten sonra yağın iyice erimesini sağlayalım. Eriyen yağın üzerine 2-3 çorba kaşığı kadar kıyma ilave ederek kıyma kendi suyunu bırakıp çekinceye kadar karıştırarak kavuralım. Kavrulmakta olan kıymanın üzerine 1 adet olgun domatesin kabuklarını soyup minik minik doğrayıp ilave ederek kavurmaya devam edelim. Ardından 1-2 adet ince sivri biberleri ufak ufak doğradıktan sonra domateslerin üzerine ekleyerek domates ve biberler diriliklerini kaybedinceye kadar kavurduktan sonra karışımın üzerine 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası ve 1 tatlı kaşığı kuru nane ilave ederek salçaları ve naneyi birkaç dakika kadar kavuralım.
Daha sonra kavrulmakta olan kıymalı harcın içine 1 su bardağı yıldız şehriye ekleyip karıştırarak kısık ateşte 3-4 dakika kadar da şehriyeleri kavurup üzerine 4-5 su bardağı sıcak su ve 1 su bardağı et suyu ilave ederek çorbamızın tuzunu ayarladıktan sonra kaynamakta olan çorbayı orta ateşte 10-15 dakika kadar pişirerek yıldız şehriye çorbamızı ocaktan alarak sıcak sıcak çorba kaselerine dolduralım ve üzerine limon suyu, kırmız pul biber ve karabiber serpiştirerek servis yapalım.