{ "title": "Yoğurtlu Arpa Şehriye Çorbası", "image": "https://www.sehriyecorbasi.gen.tr/images/yogurtlu-arpa-sehriye-corbasi.gif", "date": "20.01.2024 16:17:28", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Yoğurtlu Arpa Şehriye Çorbası, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtarak sizi ve sevdiklerinizi harika hissettirecek bu leziz çorba ile akşam yemeklerinizi şölene çevirmenizin yanı sıra oldukça sağlıklı ve besleyici özelliği olan yoğurtlu arpa şehriye çorbasını sizlere ısrarla tavsiye ediyorum.

Yoğurtlu Arpa Şehriye Çorbası İçin Gerekli Malzemeleri
Üzeri için
Yoğurtlu Arpa Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu arpa şehriye çorbası hazırlığımıza ilk olarak çorba tenceremize 1 su bardağı tepeleme yoğurt, 1 adet yumurta ve 2 çorba kaşığı un ilave ederek karışımı tel çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice çırpalım. Çırpılan karışımın üzerine 6-7 su bardağı ılık suyu azar azar karıştırarak ilave ettikten sonra ocağa koyup sürekli karıştıralım. Çorbamız kaynamaya başladıktan sonra 1 çay bardağı arpa şehriyenin yarısından biraz fazlasını ilave edip karıştırarak çorbamızı kaynatmaya devam edelim.

Yoğurtlu arpa şehriye çorbamız kaynarken bizde küçük bir taya 2 çorba kaşığı sıvı yağı ilave ederek yağı ısıtalım ve üzerine kalan şehriyeleri ekleyip karıştırarak şehriyelerin kavrularak renk değiştirmesini sağlayalım. Ardından rengi dönen şehriyeleri kaynamakta olan çorbamızın içine ilave edip karıştırarak şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirelim. (Çorbamızın kıvamını ayarlamak için gerekiyorsa üzerine sıcak su ilave edebilirsiniz)

Yoğurtlu arpa şehriye çorbamızın üzeri için, küçük bir tavaya 2 çorba kaşığı tereyağı ve 2 çorba kaşığı sıvı yağ ilave ederek ocağa koyarak yağın erimesini sağladıktan sonra yağı yakmadan hafifçe kızdıralım. Ardından yağın üzerine 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber ve 1 tatlı kaşığı kuru nane ilave ederek karıştırarak kızdırılmış yağı ocaktan alalım. Hazırladığımız tereyağlı sosu ocakta kaynamakta olan çorbamızın üzerine gezdirerek döktükten sonra çorbamızı ocaktan alarak sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }