{ "title": "Yoğurtlu Şehriye Çorbası", "image": "https://www.sehriyecorbasi.gen.tr/images/yogurtlu-sehriye-corbasi.gif", "date": "19.01.2024 10:06:59", "author": "Selvi", "article": [ { "article": "
Yoğurtlu şehriye çorbası, her yaştan insanın severek tüketeceği çorba türlerinden biridir. Bunu hem soğuk kış günlerinde hem de yaz aylarında pişirebilirsiniz. Kışın özellikle üst solunum yolu enfeksiyonlarında, hastaların rahatlaması ve beslenmesinin düzenli olması için tavsiye edebiliriz. Çocuklarda bu çorbayı severek içecektir. Şehriyeli çorbalarda hem arpa şehriye hem de tel şehriye kullanabilirsiniz. Biz çorbanın yapımında arpa şehriyeyi tercih ettik. Çorbayı hazırlarken şehriyeleri hafifçe kavurursanız, çorbanız daha aromatik kokulu olacaktır. İçine ilave ettiğimiz unla birlikte, çorbanın kıvamını daha iyi yakalayabilirsiniz. Yoğurdun çorbanın içinde kesilmesini önlemek için hem yavaş ilave etmeniz hem de sürekli karıştırmanız gerekir. Yoksa pişireceğiniz yoğurtlu şehriye çorbası kesik kesik peynir görünümünde olur. Arzu ederseniz yoğurtlu karışımın içine, kaynayan çorbanın içinden bir kepçe alarak, özdeşleşmesini sağlayabilirsiniz. Çorbamızın yapımındaki püf noktalarını belirttikten sonra, hep birlikte çorbamızı pişirmeye başlayabiliriz.

Yoğurtlu şehriye çorbası için gerekli malzemeler
Yoğurtlu şehriye çorbası nasıl yapılır?

Uygun boyda bir tencerenin içine 4 yemek kaşığı sıvı yağı koyarak ısıtmaya başlayın. Buna 5 yemek kaşığı arpa şehriyeyi ilave ederek, kısık ateşin üzerinde şehriyeler hafif pembeleşene kadar kavurun. 2 su bardağı tavuk suyu ile 6 su bardağı sıcak suyu ilave ederek, arpa şehriyeler pişinceye kadar orta ateşte pişirin. Bir kabın içine yoğurdu ve 1 çay bardağı suyu koyarak iyice çırpın. Yoğurt inceldikten sonra, içine yumurtayı, 1 yemek kaşığı unu ve tuzu ilave ederek, iyice çırpın. Bunu ocakta kaynamakta olan şehriyeli karışıma yavaşça ilave edin. Bu arada sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin. Çorbanız 10 dakika kadar bu şekilde kaynadıktan sonra ocaktan indirebilirsiniz. Küçük boyda bir tavanın içine 2 yemek kaşığı tereyağını koyarak kısık ateşte eritin. Tereyağı kızınca içine 1 tatlı kaşığı kuru naneyi ilave edin. Arzunuza göre tencerenin içine ya da servis yapacağınız çorbaları kaselere koyduktan sonra, tereyağlı nane karışımını üzerlerine gezdirin. Yoğurtlu şehriye çorbanız servise hazır. Beklemeden konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }