Kıymalı Arpa Şehriye Çorbası, yemek yapmak için yeterli zamanı olmayanların, çok kısa sürede az zahmetle hazırlayabilecekleri bir çorba çeşididir. Besin değerleri bakımından çok zengin olmasının yanında oldukça da lezzetlidir. Kıymanın her yemeğe kattığı nefis aroması şehriye çorbamıza da ayrı bir lezzet vermektedir. Denenmiştir. Damak zevkine önem veren herkese tavsiye ederiz.
Kolay gelsin.
- 50 gram kıyma
- 2 küçük çay bardağı arpa şehriye
- 1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- Yarım çorba kaşığı biber salçası (Acı sevmeyenler koymayabilir)
- 1 adet domates
- 2 tutam ince doğranmış maydanoz
- Tuz
- Yeteri kadar su
Kıymalı Arpa Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır?
Öncelikle orta büyüklükte bir tencereyi ocağımızın üzerine alarak tereyağımızı ve sıvı yağı bir miktar kızartıyoruz. Üzerine kıymayı ekleyip kavuruyoruz. Ardından domatesi rendeledikten sonra ekleyip, domates renk değiştirene kadar kavuruyoruz. Daha sonra salçaları ekliyoruz. Kısık ateşte birkaç dakika karıştırmak suretiyle kavuruyoruz. Üzerine 5 su bardağı kadar kaynar su ekledikten sonra, arpa şehriyeleri kaynayan suyun içine atıyoruz. Yarım çorba kaşığı kadar tuz ilave edip, yaklaşık olarak 8.10 dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp, maydanozları üzerine serpiştiriyoruz. Çorba tenceresinin kapağı açık vaziyette biraz sıcağı ile bekledikten sonra istenilen koyuluğu alacaktır.
Eğer çorbanız çok fazla koyulaşırsa biraz su ekleyerek kıvamının ayarını dengeleyebilirsiniz. Arzu ederseniz çorbamızı limon ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.