Çorbayı pişireceğimiz tencereyi ocağa alarak tereyağını eritiyoruz.
Tere yağı bir miktar kızarınca rendelenmiş veya rondodan geçirilmiş olan domatesleri tencereye atıyoruz. Domatesleri yaklaşık 5 dakika orta ateşte rengi dönünceye kadar, karıştırmak sureti ile kavuruyoruz. Ardından biber salçasını ilave edip bir iki karıştırıyoruz. Daha sonra tel şehriyeleri kaynamakta olan suya yavaş bir şekilde ekliyoruz. Biraz karıştırdıktan sonra tuzunu ve kırmızı pul biberi ekleyip, pişmeye bırakıyoruz. Yaklaşık olarak 10 dakika sonra ocaktan alıyoruz. Biraz zaman geçtikten sonra şehriyeler şişerek suyunu çekecektir. Size verdiğimiz tarifin ölçülerin dışına çıkmazsanız, çorbanızın kıvamı yerinde olur. Eğer ki, siz suyunun az olduğunu düşünürseniz bir miktar su ilave ederek, kıvamını ayarlayabilirsiniz.
Çorbanızı ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine maydanoz ile süsleyerek ve limon dilimleri eşliğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.