İnce tel şehriye çorbası nasıl yapılır? tarifi nedir?
Lezzetli ve pratik bir başlangıç yemeği olan ince tel şehriye çorbası, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. Tereyağında kavrulan şehriyelerin aroması, tavuk suyuyla birleşerek nefis bir tat sunuyor. İsteğe bağlı eklenen nane ve limonla servis edildiğinde damaklarda hoş bir ferahlık bırakıyor.
İnce Tel Şehriye Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı ince tel şehriye
- 1 yemek kaşığı tereyağı (veya zeytinyağı)
- 1 adet soğan (küp doğranmış)
- 1 adet havuç (rendelenmiş veya küp doğranmış)
- 1,5 litre tavuk suyu (veya et suyu/ su)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı nane (isteğe bağlı)
- Limon dilimleri (servis için)
Yapılışı:
- Tencereye tereyağını alıp eritin. Soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Havucu ekleyip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.
- İnce tel şehriyeleri ekleyip altın rengi alana kadar kavurun (3-4 dakika).
- Tavuk suyunu (veya tercih ettiğiniz suyu) ekleyin, tuz ve karabiberi ilave edin.
- Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 10-12 dakika kadar pişirin.
- Çorba kıvam alıp şehriyeler yumuşayınca ocaktan alın.
- İsteğe bağlı olarak naneyi ekleyip karıştırın.
- Sıcak servis yapın, yanında limon dilimleri ile sunun.
Püf Noktaları:
- Şehriyeleri kavururken sürekli karıştırın yanmasın.
- Tavuk suyu yerine sebze suyu da kullanabilirsiniz.
- Kıvamını beğenmezseniz biraz daha su ekleyebilirsiniz.
- İsterseniz üzerine kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz.
|