Salçalı arpa şehriye çorbası nasıl yapılır?

Lezzetli ve doyurucu bir başlangıç olan salçalı arpa şehriye çorbası, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak pratik bir tarif. Et suyunun derin aromasıyla birleşen şehriyeler, salçanın dengeli lezzetiyle buluşarak her sofraya şık bir dokunuş katıyor.

20 Kasım 2025

Salçalı Arpa Şehriye Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 6 su bardağı et suyu veya tavuk suyu (yoksa sıcak su)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet havuç (isteğe bağlı)

Yapılışı:


1. Soğanı ince ince doğrayın. Havuç kullanacaksanız küp küp doğrayın.

2. Tencereye zeytinyağını alıp ısıtın. Soğanı ve varsa havucu ekleyip pembeleşene kadar kavurun.

3. Salçaları ekleyip 1-2 dakika daha kavurun, kokusu çıkana kadar.

4. Arpa şehriyeleri ekleyip şehriyeler hafif renk değiştirene kadar 3-4 dakika kavurmaya devam edin.

5. Et suyu veya sıcak suyu yavaşça ekleyin, tuz ve baharatları ilave edin.

6. Kaynamaya başlayınca ocağın ateşini kısıp, şehriyeler yumuşayana kadar 15-20 dakika pişirin.

7. Ocaktan almadan önce ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.

8. Sıcak servis yapın, dilerseniz üzerine bir kaşık yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Şehriyeleri salçayla birlikte kavurursanız çorbanın rengi daha güzel olur
  • Et suyu kullanırsanız daha lezzetli olur
  • Kıvamı koyu olursa sıcak su ekleyip inceltebilirsiniz

Not: İsteğe bağlı olarak içine küp doğranmış patates veya tavuk eti de ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;