Salçalı arpa şehriye çorbası nasıl yapılır?
Lezzetli ve doyurucu bir başlangıç olan salçalı arpa şehriye çorbası, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak pratik bir tarif. Et suyunun derin aromasıyla birleşen şehriyeler, salçanın dengeli lezzetiyle buluşarak her sofraya şık bir dokunuş katıyor.
Salçalı Arpa Şehriye Çorbası TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Soğanı ince ince doğrayın. Havuç kullanacaksanız küp küp doğrayın. 2. Tencereye zeytinyağını alıp ısıtın. Soğanı ve varsa havucu ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 3. Salçaları ekleyip 1-2 dakika daha kavurun, kokusu çıkana kadar. 4. Arpa şehriyeleri ekleyip şehriyeler hafif renk değiştirene kadar 3-4 dakika kavurmaya devam edin. 5. Et suyu veya sıcak suyu yavaşça ekleyin, tuz ve baharatları ilave edin. 6. Kaynamaya başlayınca ocağın ateşini kısıp, şehriyeler yumuşayana kadar 15-20 dakika pişirin. 7. Ocaktan almadan önce ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. 8. Sıcak servis yapın, dilerseniz üzerine bir kaşık yoğurt ile servis edebilirsiniz. Püf Noktaları:
Not: İsteğe bağlı olarak içine küp doğranmış patates veya tavuk eti de ekleyebilirsiniz. |




.webp)










.webp)
.webp)