Şehriyeli mercimek çorbası nasıl yapılır?

Kırmızı mercimeğin besleyici lezzetini şehriyenin hafif dokusuyla buluşturan bu çorba, soğuk kış günlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Doğru pişirme teknikleri ve baharat dengesiyle hazırlandığında hem görsel hem de damak zevkine hitap eden bir şölene dönüşüyor.

20 Kasım 2025

Şehriyeli Mercimek Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1,5 litre su
  • 2 yemek kaşığı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Mercimekleri yıkayıp süzün
  • Soğanı küp küp doğrayın
  • Havuç ve patatesi küp küp doğrayın
  • Tencereye sıvı yağı alıp soğanı kavurun
  • Salça ekleyip 1-2 dakika kavurun (isteğe bağlı)
  • Mercimek, havuç ve patatesi ekleyin
  • Suyu ilave edip kaynamaya bırakın
  • Mercimek ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin
  • Blender ile pürüzsüz hale getirin
  • Ayrı bir tavada tereyağını eritin
  • Una şehriyeyi ekleyip kavurun
  • Kavrulan şehriyeyi çorbaya ekleyin
  • 5-10 dakika daha pişirin
  • Baharatları ekleyip karıştırın

Servis Önerisi:

  • Sıcak servis yapın
  • Üzerine limon sıkabilirsiniz
  • Yanında ekmekle servis edebilirsiniz

Püf Noktaları:

  • Mercimeklerin iyice yumuşamasını bekleyin
  • Şehriyeleri fazla kavurmayın
  • Kıvamını ayarlamak için su miktarını kontrol edin

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;