Şehriyeli yoğurtlu çorba tarifi nasıl hazırlanır?
Lezzetli ve pratik bir çorba arayanlar için hem doyurucu hem de serinletici bir tarif. Yoğurtla hazırlanan bu şehriyeli çorba, özellikle yaz aylarında ferahlatıcı bir seçenek sunarken, kışın da içinizi ısıtacak. İşte her mevsim sofralarınızı şenlendirecek nefis bir yoğurt çorbası...
Şehriyeli Yoğurtlu Çorba Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 1/2 su bardağı şehriye
- 6 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- Tuz
Hazırlanışı:
- Yoğurt, yumurta ve unu derince bir kasede pürüzsüz olana kadar çırpın
- Üzerine yavaş yavaş 1 su bardağı su ekleyerek karıştırmaya devam edin
- Kalan suyu bir tencereye alıp kaynamaya bırakın
- Kaynayan suya şehriyeleri ekleyip 5 dakika pişirin
- Yoğurtlu karışımı tenceredeki kaynayan şehriyeli suya yavaş yavaş ekleyin, sürekli karıştırın
- Çorbayı 10-15 dakika kısık ateşte pişirin, ara sıra karıştırın
- Ayrı bir tavada tereyağını eritip naneyi ekleyin ve kızartın
- Çorbayı servis kaselerine alıp üzerine nane sosunu gezdirin
- Sıcak servis yapın
Püf Noktaları:
- Yoğurtlu karışımı kaynayan suya eklerken çok yavaş dökün ve sürekli karıştırın, aksi halde yoğurt kesilebilir
- Çorbayı pişirirken kaynatmamaya özen gösterin, kısık ateşte pişirin
- İsteğe bağlı olarak 1 diş sarımsak ekleyebilirsiniz
- Şehriye yerine tel şehriye de kullanabilirsiniz
|