Şehriyenin besin değeri ve sağlık açısından faydaları hakkında yazılanları okuyunca, gerçekten de bu unlu mamulün sağlıklı bir diyetin parçası olabileceğini düşünüyorum. Özellikle tam buğday şehriyesinin lif ve mineraller açısından daha zengin bir seçenek sunması, sindirim sağlığına katkı sağlaması açısından önemli. Yüksek karbonhidrat içeriğiyle enerji kaynağı olması da sporcular için oldukça faydalı. Ancak, porsiyon kontrolüne dikkat etmek gerektiği de aklımda. Peki, sizce şehriye tüketiminde en sağlıklı pişirme yöntemleri neler olmalı?
Şehriyenin besin değeri ve sağlık açısından faydaları hakkında yazılanları okuyunca, gerçekten de bu unlu mamulün sağlıklı bir diyetin parçası olabileceğini düşünüyorum. Özellikle tam buğday şehriyesinin lif ve mineraller açısından daha zengin bir seçenek sunması, sindirim sağlığına katkı sağlaması açısından önemli. Yüksek karbonhidrat içeriğiyle enerji kaynağı olması da sporcular için oldukça faydalı. Ancak, porsiyon kontrolüne dikkat etmek gerektiği de aklımda. Peki, sizce şehriye tüketiminde en sağlıklı pişirme yöntemleri neler olmalı?
Cevap yaz