Tek kişilik sebzeli şehriye çorbası nasıl yapılır?

Hafif ve besleyici bir öğün arayanlar için pratik bir lezzet: Tek kişilik sebzeli şehriye çorbası, hem doyurucu hem de vitamin deposu. Taze sebzelerin lezzetiyle hazırlanan bu çorba, sadece 20 dakikada sofraları ısıtacak.

20 Kasım 2025

Tek Kişilik Sebzeli Şehriye Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 küçük soğan (ince doğranmış)
  • 1 küçük havuç (küp doğranmış)
  • 1 küçük patates (küp doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı dolusu tel şehriye
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • Yarım limon suyu (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (servis için)

Yapılışı:


  • Zeytinyağını bir tencereye alıp ısıtın. Soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Havuç ve patatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.
  • Tel şehriyeyi ekleyip hafif renk alana kadar kavurun.
  • Su, tuz, karabiber ve naneyi ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp, sebzeler yumuşayana kadar 15-20 dakika pişirin.
  • Çorba piştikten sonra isteğe bağlı olarak limon suyu ekleyip karıştırın.
  • Servis yaparken üzerine tereyağı gezdirip sıcak olarak tüketin.

Püf Noktaları:

  • Şehriyeleri kavururken çok fazla yakmamaya dikkat edin, yoksa acı bir tat oluşabilir.
  • Sebzelerin pişme süresi boyutlarına göre değişebilir, kontrol ederek pişirin.
  • Daha kıvamlı bir çorba isterseniz 1 yemek kaşığı unu yağda kavurup ekleyebilirsiniz.
  • Taze kekik veya maydanoz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;