Terbiyeli tel şehriye çorbası nasıl yapılır?

Lezzetli ve besleyici bir başlangıç olan terbiyeli tel şehriye çorbası, özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. Tereyağı ve zeytinyağı ile kavrulan sebzelerin, tavuk suyuyla buluşmasıyla hazırlanan bu nefis çorba, yoğurtlu terbiyesiyle ağızda hoş bir kıvam bırakıyor. Pratik malzemelerle evde kolayca yapabileceğiniz bu tarif, ailenizin ve misafirlerinizin beğenisini kazanacak.

20 Kasım 2025

Terbiyeli Tel Şehriye Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan (küp doğranmış)
  • 1 adet havuç (küp doğranmış)
  • 1 adet patates (küp doğranmış)
  • 8 su bardağı tavuk suyu veya et suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Terbiye İçin:


  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet limonun suyu

Yapılışı:

1. Tencereye tereyağı ve zeytinyağını alarak ısıtın. Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.

2. Havuç ve patatesleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.

3. Tel şehriyeleri ekleyip şehriyeler hafif renk değiştirene kadar kavurun.

4. Tavuk suyunu veya et suyunu ekleyin, tuz ve karabiberi ilave edin. Kaynamaya bırakın.

5. Çorba kaynadıktan sonra altını kısıp, sebzeler ve şehriyeler yumuşayana kadar (yaklaşık 15-20 dakika) pişirin.

6. Bu sırada terbiyeyi hazırlayın: Yoğurt, yumurta sarısı, un ve limon suyunu bir kasede iyice çırpın.

7. Terbiyeye çorbadan bir kepçe sıcak su ekleyerek ılıştırın (bu işlem terbiyenin kesilmesini önler).

8. Hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ekleyin, sürekli karıştırarak 5 dakika daha pişirin.

9. Çorba kıvam alıp terbiye iyice dağıldıktan sonra ocaktan alın.

10. Sıcak servis yapın, dilerseniz üzerine nane veya kırmızı pul biber serperek servis edebilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Terbiyeyi çorbaya eklerken çok yavaş ekleyin ve sürekli karıştırın
  • Çorbanızın suyu yoksa 8 bardak su ve 1 tavuk bulyon kullanabilirsiniz
  • Şehriyeleri fazla kavurursanız çorba acı bir tat alabilir
  • Terbiyenin kesilmemesi için mutlaka ılıştırma işlemini yapın

Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;