Terbiyeli yoğurtlu şehriye çorbası nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir çorba arayanlar için nefis bir tarif: yoğurtlu şehriye çorbası. Hem besleyici hem de mideyi rahatlatan bu çorba, özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. Yoğurt ve nane uyumuyla damaklarda iz bırakan bu tarif, ana yemek öncesi hafif bir başlangıç olarak da ideal.

20 Kasım 2025

Terbiyeli Yoğurtlu Şehriye Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı tel şehriye
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 6 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Tuz (damak tadınıza göre)

Yapılışı:


  • Yoğurt, yumurta ve unu derince bir kasede iyice çırpın, pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırın.
  • Bir tencereye suyu ve tuzu ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Kaynayan suya şehriyeleri ekleyip 8-10 dakika pişirin.
  • Çorba pişerken, yoğurtlu karışıma yavaş yavaş birkaç kepçe sıcak çorbadan ekleyip karıştırarak ısıtın (bu, yoğurdun kesilmesini önler).
  • Yoğurtlu karışımı tencereye yavaşça ekleyip sürekli karıştırarak 5 dakika daha pişirin.
  • Ayrı bir tavada tereyağını eritip naneyi ekleyin ve 1-2 dakika kavurun.
  • Çorbayı servis kaselerine alıp üzerine nane sosunu gezdirin.
  • Sıcak servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Yoğurtlu karışımı çorbaya eklerken yavaş ve karıştırarak ekleyin, aksi halde kesilebilir.
  • Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz.
  • Naneli sos yerine pul biber de kullanabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;