Yoğurtlu şehriyeli tavuk çorbası nasıl yapılır?
Lezzetli ve besleyici bir çorba arayanlar için nefis bir tarif: Yoğurtlu şehriyeli tavuk çorbası. Hem pratik hem de doyurucu olan bu çorba, özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. Yoğurtlu sosu ve tavuk parçalarıyla hem hafif hem de protein deposu bir lezzet sizleri bekliyor.
Yoğurtlu Şehriyeli Tavuk Çorbası TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Tereyağını bir tencerede eritin. Küp doğranmış soğanı ve havucu ekleyip yumuşayana kadar kavurun. 2. Arpa şehriyeleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun, şehriyeler hafif renk değiştirene kadar. 3. Küp doğranmış tavukları ekleyip tavuklar rengi dönene kadar pişirin. 4. Tavuk suyunu veya suyu ekleyin, tuz ve karabiberi ilave edin. Kaynadıktan sonra altını kısıp 15-20 dakika pişirin. 5. Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve unu çırpın. Üzerine bir kepçe sıcak çorbadan azar azar ekleyerek ılıştırın (bu yoğurdun kesilmesini önler). 6. Bu karışımı yavaşça tencereye ekleyin, sürekli karıştırarak 5-10 dakika daha pişirin (kaynatmamaya dikkat edin). 7. Üzerine nane serperek servis yapın. Püf Noktaları:
Servis Önerisi:Çorbayı sıcak servis yapın, yanında limon dilimleri ile sunabilirsiniz. Afiyet olsun! |




.webp)










.webp)
.webp)