Yoğurtlu şehriyeli tavuk çorbası nasıl yapılır?

Lezzetli ve besleyici bir çorba arayanlar için nefis bir tarif: Yoğurtlu şehriyeli tavuk çorbası. Hem pratik hem de doyurucu olan bu çorba, özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. Yoğurtlu sosu ve tavuk parçalarıyla hem hafif hem de protein deposu bir lezzet sizleri bekliyor.

20 Kasım 2025

Yoğurtlu Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • 1 adet soğan (küp doğranmış)
  • 1 adet havuç (küp doğranmış)
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 500 gram tavuk göğsü (küp doğranmış)
  • 6 su bardağı tavuk suyu veya su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz, karabiber, nane

Yapılışı:


1. Tereyağını bir tencerede eritin. Küp doğranmış soğanı ve havucu ekleyip yumuşayana kadar kavurun.

2. Arpa şehriyeleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun, şehriyeler hafif renk değiştirene kadar.

3. Küp doğranmış tavukları ekleyip tavuklar rengi dönene kadar pişirin.

4. Tavuk suyunu veya suyu ekleyin, tuz ve karabiberi ilave edin. Kaynadıktan sonra altını kısıp 15-20 dakika pişirin.

5. Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve unu çırpın. Üzerine bir kepçe sıcak çorbadan azar azar ekleyerek ılıştırın (bu yoğurdun kesilmesini önler).

6. Bu karışımı yavaşça tencereye ekleyin, sürekli karıştırarak 5-10 dakika daha pişirin (kaynatmamaya dikkat edin).

7. Üzerine nane serperek servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Yoğurtlu karışımı çorbaya eklerken çok yavaş ekleyin ve sürekli karıştırın
  • Çorbanın kaynamaması yoğurdun kesilmemesi için önemlidir
  • Daha kıvamlı olmasını isterseniz un miktarını artırabilirsiniz
  • Tavuk suyu kullanırsanız çorbanın lezzeti daha zengin olur

Servis Önerisi:

Çorbayı sıcak servis yapın, yanında limon dilimleri ile sunabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;